O seară cu Iosif şi Nicodim

Standard

Inspirat de recent vizionatul desen animat despre moartea şi învierea Domnului, David a venit cu o nouă distribuţie pentru jocul cu Riana:

„Eu sunt Iosif din Arimateea şi tu eşti Nicodim.” Şi apoi, întorcându-se spre mine: „Dar Nicodim de unde era?”

În timpul jocului, fiind cam uituc, Nicodim nu prea răspunde la noul apelativ, dar Iosif, săritor, din fire îl ajută „Nicodim Riana!”

Deşi nu face parte din scenariu, Iosif găseşte o ruletă metalică – jucărie mult râvnită şi interzisă. Fiind un obiect mai rar decât aloia şi smirna, Nicodim pândeşte un moment de neatenţie şi-i şterpeleşte jucăria. Apucă să se bucure de ea preţ de câteva secunde, pentru că Iosif îşi cam uită generozitatea şi se năpusteşte asupra lui pentru a-şi recupera comoara. Urmează o adevărată luptă, din care Iosif se alege cu ruleta, iar Nicodim cu o tăietură la mâna dreaptă. Deşi nu fac parte din distribuţie, la acest moment sunt nevoită să intervin. Îl iau pe Nicodim în braţe, îi spăl mâna şi încerc să i-o bandajez. Deşi nu a plâns din cauza tăieturii, când veni vorba de bandajare, începe un adevărat scandal. Iosif, neavând privilegiul de a avea mâna bandajată vreodată, găsi interesantă ipostaza aceasta, aşa că mă roagă să-i aplic şi lui un bandaj la deget. Asta pune capăt scandalului, pentru că Nicodim, văzând solidaritatea lui Iosif, se consolează.

Când, în sfârşit se face linişte, Iosif îmi spune cu un optimism debordant:

„Bine că nu ne-am tăiat amândoi!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s