Lumea virtuala

Standard

Nu-i prea simplu pentru un părinte să-i explice unui puşti curios cum e cu virtualul. Mai ales dacă este vorba de o vârstă la care imaginarul nu se prea distinge de realitate. Cum n-am găsit o modalitate de a-l lamuri pe David despre această chestiune, el ne oferă destul de frecvent motive de amuzament pe această temă.

La începutul anului a primit de la verişoara lui, Denisa, o felicitare electronică interactivă. Un caţeluş şi doi şoricei iţi aduceau trei bulgări de zăpadă, iar tu trebuia să faci cu ei un om (de zăpadă, evindent). Mai primeai şi ceva accesorii de la o altă grupă de şoricei, după care, munca iţi era răsplătită cu un „I wish you a Mary Christmas” cântat de însuşi omul de zăpadă. Aşa de dragă i-a fost lui David felicitarea, încât a învăţat să folosească mousul reconstituind iar şi iar omul de zăpadă. Într-o duminică băieţii mei au făcut un om de zăpadă adevărat. I-au pus frumuşel ochii, nasul, gura şi tot ce trebuia. Omuleţul fiind gata, nu le mai ramase decât să îl admire mai de la distanţă. Aşteptă David puţin, dar în cele din urmă dădu glas nedumeririi: „Tată, dar de ce nu cântă?”

De puţin timp a început voinicul nostru să deseneze în Paint. Într-una din zile se aşeză în faţa calculatorului şi-mi spuse: „Am pus cateva foi in calculator şi acum desenez.”

Sper că primăvara s-a gândit să vină cu adevărat ca să ne putem relua drumeţiile prin parcuri, pentru că iarna asta am stat prea mult în bârlog şi am cam uitat cum e viaţa în aer liber. Desigur ca David a avut in acest timp ocazia să prindă gustul calculatorului. L-am găsit intr-o zi cu laptopul în braţe, conectat la internet (ceea ce nu e prea simplu de făcut) şi vizitând un site de socializare.

Aşadar, bine ai venit primăvară!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s